Development

Artificial Intelligence
AWS

AWS maakt DeepRacer-software open source

DeepRacer-software leert ontwikkelaars met machine learning werken.

Amazon Web Services logo © AG Connect Thomas Niehe
28 april 2021

DeepRacer-software leert ontwikkelaars met machine learning werken.

Amazon Web Services (AWS) heeft de software achter DeepRacer open source gemaakt. DeepRacer is een autonome auto die is gemaakt van een minicomputer, Ubuntu Linux en een Robot Operating System (ROS). De mini-auto's en de bijbehorende wedstrijden werden in 2018 door AWS onthuld als een leuke manier voor developers om te leren werken met machine learning.

DeepRacer is een volledig autonome race-auto op 1/18e schaal, waarmee ontwikkelaars zelf aan de slag kunnen met een machinelearning-techniek genaamd reinforcement learning (RL). Bij deze techniek leert een model van zijn eigen fouten: elke actie geeft feedback, die door het model gebruikt wordt om een doel of maximale score te behalen. 

In het geval van DeepRacer kunnen ontwikkelaars de auto's in een simulator trainen. De modellen zijn te maken in Amazon SageMaker en kunnen daarna getraind worden in de AWS DeepRacer 3D race-simulator. Het getrainde model kan virtueel gehouden worden, maar ook gedownload worden naar een fysieke DeepRacer-auto. Voor de liefhebbers zijn er inmiddels ook wedstrijden die zowel virtueel als met fysieke auto's gehouden worden. 

Nieuwe toepassingen maken

In de kern is een DeepRacer echter weinig meer dan een Ubuntu-gebaseerde computer op wielen, aangestuurd door ROS. AWS schrijft in een blogbericht dat het daardoor mogelijk is om de software open source te maken. Met die stap hoopt AWS dat ontwikkelaars nog een stap verder gaan met de DeepRacer en hun eigen toepassingen gaan ontwikkelen voor de auto en hem verder aan zullen passen naar hun eigen wensen. Zo is het mogelijk om mapping-functies te ontwikkelen of om bijvoorbeeld algoritmes te maken om sneller van punt A naar B te komen. "Je hoeft het alleen maar te bedenken en te programmeren." AWS benadrukt bovendien dat dit ook mogelijk is als ontwikkelaars slechts basis Linux-programmeervaardigheden hebben en nog weinig ervaring hebben met machine learning of RL. 

AWS heeft als startpunt zes voorbeeldprojecten verzameld van het DeepRacer-team en leden van de DeepRacer-gemeenschap. Ontwikkelaars kunnen aan de hand daarvan de vele mogelijkheden verkennen die met de opensourcecode beschikbaar worden. Alle documentatie en de code zijn beschikbaar op GitHub. Ook is er een opensource-pagina op de website van AWS te vinden met meer informatie. 

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.