Development

Cloud
Pat Gelsinger

AWS en VMware opeens heel goede vriendjes

Amazon Web Services (AWS) en VMware bevestigen hun voorgenomen intensieve samenwerking. 

Pat Gelsinger © CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped from original,  Ricky McGill
14 oktober 2016

Amazon Web Services (AWS) en VMware bevestigen hun voorgenomen intensieve samenwerking. 

VMware maakt zijn vSphere server virtualisatie software geschikt voor gebruik op de cloudservers van AWS, hebben beide bedrijven gisteren bekend gemaakt op een persconferentie in San Francisco.

Vorige week lekte al uit dat deze overeenkomst in de maak was. De deal is opmerkelijk maar begrijpelijk. VMware heeft de publieke cloud lange tijd gezien als een bedreiging voor zijn eigen activiteiten. Het bedrijf wees, waar het kon, op de nadelen van het gebruik van de diensten van AWS. Maar inmiddels zien beiden juist alleen maar voordelen van samenwerking. "Het beste van twee werelden", noemt Pat Gelsinger, CEO van VMware het resultaat van de overeenkomst nu.

VMware heeft ingezien dat het te laat was om nog met de bouw van een eigen wereldomspannende datacenter-infrastructuur een positie te verwerven als grote clouddienstverlener naast AWS, Microsoft en Google. Maar ook AWS had behoefte aan een partij als VMware om een goede hybride cloudaanbod te kunnen doen aan de vele grote klanten die hun eigen datacentra met vSphere hebben gevirtualiseerd.

IBM moet opschuiven

Gelsinger ziet een grote toekomst voor de combinatie: Hij noemde gisterenavond dit het 'primaire public cloud-aanbod' van VMware. Dat doet waarschijnlijk een beetje pijn bij IBM, die eerder dit jaar een vergelijkbare overeenkomst voor een hybride cloudaanbod met VMware sloot. Maar Gelsinger haastte zich te benadrukken dat IBM een 'enorme en belangrijke partner' is nadat uit de zaal vraagtekens zette bij de toekomst van deze deal.

VMware gaat het nieuwe aanbod verkopen en zorgt ook voor de uitvoering en het onderhoud. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar die zijn 'onweerstaanbaar' volgens Gelsinger. VMware Cloud on AWS komt vanaf halverwege 2017 beschikbaar.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.