Overslaan en naar de inhoud gaan

AWS en VMware opeens heel goede vriendjes

VMware maakt zijn vSphere server virtualisatie software geschikt voor gebruik op de cloudservers van AWS, hebben beide bedrijven gisteren bekend gemaakt op een persconferentie in San Francisco.
Pat Gelsinger
© CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped from original
CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped fro

Vorige week lekte al uit dat deze overeenkomst in de maak was. De deal is opmerkelijk maar begrijpelijk. VMware heeft de publieke cloud lange tijd gezien als een bedreiging voor zijn eigen activiteiten. Het bedrijf wees, waar het kon, op de nadelen van het gebruik van de diensten van AWS. Maar inmiddels zien beiden juist alleen maar voordelen van samenwerking. "Het beste van twee werelden", noemt Pat Gelsinger, CEO van VMware het resultaat van de overeenkomst nu.

VMware heeft ingezien dat het te laat was om nog met de bouw van een eigen wereldomspannende datacenter-infrastructuur een positie te verwerven als grote clouddienstverlener naast AWS, Microsoft en Google. Maar ook AWS had behoefte aan een partij als VMware om een goede hybride cloudaanbod te kunnen doen aan de vele grote klanten die hun eigen datacentra met vSphere hebben gevirtualiseerd.

IBM moet opschuiven

Gelsinger ziet een grote toekomst voor de combinatie: Hij noemde gisterenavond dit het 'primaire public cloud-aanbod' van VMware. Dat doet waarschijnlijk een beetje pijn bij IBM, die eerder dit jaar een vergelijkbare overeenkomst voor een hybride cloudaanbod met VMware sloot. Maar Gelsinger haastte zich te benadrukken dat IBM een 'enorme en belangrijke partner' is nadat uit de zaal vraagtekens zette bij de toekomst van deze deal.

VMware gaat het nieuwe aanbod verkopen en zorgt ook voor de uitvoering en het onderhoud. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar die zijn 'onweerstaanbaar' volgens Gelsinger. VMware Cloud on AWS komt vanaf halverwege 2017 beschikbaar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in