Ziekenhuis

Avatar helpt medici en patiënten aan overzicht op patiëntendossier

© CC0 - Pixabay sasint
12 september 2008

De presentatie heeft een tweeledig doel. De arts kan de patiënt eenvoudiger laten zien welke effecten geconstateerde abnormaliteiten op het lichaam hebben. Ook kan de patiënt makkelijker duidelijk maken waar de klachten zich voordoen.

Een tweede pc-gebaseerde interface is bedoeld voor gebruik door de medici onderling. Door het bijeenbrengen van alle gegevens van een patiënt in een presentatiesysteem, heeft de arts een hulpmiddel bij het leggen van verbanden tussen klachten. Om dit overzicht te krijgen, is het nu vaak noodzakelijk de informatie te halen uit vier of vijf verschillende systemen van aparte ziekenhuisdisciplines. Ieder van die systemen heeft weer eigen inlogvereisten en specifieke navigatiestructuren.

Peter Lundkvist, innovatiemanager van de IBM Healthcare-divisie, verwacht dat dit systeem een specialist tot 15 minuten per patiënt aan tijd kan besparen doordat hij de informatie overzichtelijker gepresenteerd krijgt.
De Anatomic Symbolic Mapper Engine slaat de informatie niet centraal op maar indexeert de aangesloten systemen zoals een zoekmachine op het web dat doet en bevraagt deze bij elke handeling, zodat altijd de recentste informatie beschikbaar is.

Het systeem is nog in ontwikkeling. De vandaag gestarte testperiode dient om kinderziekten bij het gebruik te ontdekken en op te lossen. Van half november tot eind december doet IBM samen met het ziekenhuis tests op de toegevoegde waarde van het systeem, waarna een evaluatie plaatsvindt.foto: ibm

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!