Overslaan en naar de inhoud gaan

Avatar helpt medici en patiënten aan overzicht op patiëntendossier

De presentatie heeft een tweeledig doel. De arts kan de patiënt eenvoudiger laten zien welke effecten geconstateerde abnormaliteiten op het lichaam hebben. Ook kan de patiënt makkelijker duidelijk maken waar de klachten zich voordoen.

Een tweede pc-gebaseerde interface is bedoeld voor gebruik door de medici onderling. Door het bijeenbrengen van alle gegevens van een patiënt in een presentatiesysteem, heeft de arts een hulpmiddel bij het leggen van verbanden tussen klachten.
Ziekenhuis
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Om dit overzicht te krijgen, is het nu vaak noodzakelijk de informatie te halen uit vier of vijf verschillende systemen van aparte ziekenhuisdisciplines. Ieder van die systemen heeft weer eigen inlogvereisten en specifieke navigatiestructuren.

Peter Lundkvist, innovatiemanager van de IBM Healthcare-divisie, verwacht dat dit systeem een specialist tot 15 minuten per patiënt aan tijd kan besparen doordat hij de informatie overzichtelijker gepresenteerd krijgt.
De Anatomic Symbolic Mapper Engine slaat de informatie niet centraal op maar indexeert de aangesloten systemen zoals een zoekmachine op het web dat doet en bevraagt deze bij elke handeling, zodat altijd de recentste informatie beschikbaar is.

Het systeem is nog in ontwikkeling. De vandaag gestarte testperiode dient om kinderziekten bij het gebruik te ontdekken en op te lossen. Van half november tot eind december doet IBM samen met het ziekenhuis tests op de toegevoegde waarde van het systeem, waarna een evaluatie plaatsvindt.foto: ibm

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in