Beheer

IT beheer
beheerder

Automatisch configureren: sneller en preciezer

Tools vervangen handwerk

© CC0: Pixabay.com,  Geralt
30 december 2019

Configuratiemanagement: niet het meest sexy onderwerp binnen de IT-wereld. Toch is het van essentieel belang. Er valt namelijk veel te winnen bij een gestroomlijnd en geautomatiseerd proces voor configuraties, vindt Erwin Bleeker. Tools helpen met het sneller, efficiënter en met minder fouten leveren van digitale producten zoals websites en webapplicaties.

Het doel van configuratiemanagement is het continu optimaal bijhouden van alle componenten binnen IT-omgevingen. Letterlijk alles binnen een omgeving moet je configureren voordat je het kunt gebruiken. Van besturingssystemen tot virtuele servers, van software voor het beheer van applicaties tot alle middleware die je gebruikt om servers draaiend te houden.

Elke wijziging in de software betekent ook dat je moet checken of de configuraties nog kloppen. Een verkeerde configuratie kan ervoor zorgen dat de software en de onderliggende systemen niet meer werken of kwetsbaar worden voor cyberaanvallen. Zorgvuldige checks van configuraties voordat een nieuw systeem wordt uitgerold zijn dus van essentieel belang.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!