Overslaan en naar de inhoud gaan

Australië gaat bedrijven verplichten om ransomware-aanvallen te melden

De Australische regering gaat aan de slag met een verplicht rapportageregime als onderdeel van een nieuw en uitgebreid actieplan tegen ransomware. Ook komen er strengere straffen voor daders.

Minister van Binnenlandse Zaken Karen Andrews stelt dat inwoners, bedrijven en kritieke infrastructuur in Australië beter zullen worden beschermd als gevolg van het nieuwe plan.

"Ransomware-bendes hebben bedrijven, individuen en kritieke infrastructuur in het hele land aangevallen. Het stelen en bewaren van privé- en persoonlijke informatie voor losgeld kost slachtoffers tijd en geld, en onderbreekt levens en de activiteiten van kleine bedrijven. Onze strenge nieuwe wetten zullen zich richten op deze online criminaliteit en cybercriminelen treffen waar dit het meeste pijn doet: hun banksaldo's.”

De regering wil onder meer dat er hogere maximumstraffen worden opgelegd. Met specifiek hogere straffen voor cybercriminelen die kritieke infrastructuur proberen aan te vallen. Ook kopen of verkopen van malware voor het plegen van computercriminaliteit wordt strafbaar gesteld.

Niet profiteren van winsten

Door wetgeving te moderniseren moet het daarnaast mogelijk worden dat cybercriminelen hun onrechtmatig verkregen winsten niet kunnen realiseren en ervan kunnen profiteren.

Australië gaat ook een verplicht regime voor het melden van ransomware-incidenten ontwikkelen. “Om ons inzicht in de dreiging te vergroten en om slachtoffers van ransomware-aanvallen beter te kunnen ondersteunen. Het zal worden ontworpen om kleine bedrijven te bevoordelen, niet te belasten, waarbij bedrijven met een omzet van meer dan 10 miljoen dollar per jaar naar verwachting onder het regime zullen vallen.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in