Development

Personal Tech
Lenovo Phab 2 Pro Augmeted Reality

Augmented reality centraal in nieuwe Lenovo-smartphone

De Lenovo Phab2 Pro bouwt voort op succes Pokémon Go.

Lenovo Phab 2 Pro Augmented Reality © Lenovo
3 november 2016

De Lenovo Phab2 Pro bouwt voort op succes Pokémon Go.

Lenovo introduceert een nieuwe smartphone met alle hard- en software aan boord om overweg te kunnen met Googles Tango-technologie voor het tonen van augmented reality.

Het succes van Pokémon Go heeft de ogen geopend voor de toepassing van augmented reality, vooral bij het verrijken van games. Bij Pokémon Go gaat het nog om een redelijk rudimentaire vorm van augmented reality. Spelers zien alleen de figuren gedropt in de omgeving waar ze naar kijken. Maar er is geen interactie tussen de karakters en de omgeving.

Augmented Reality (AR)-technologie is al geruime tijd in ontwikkeling. Maar tot praktische toepassingen is het nog niet echt gekomen. Een van de redenen is dat de benodigde hardware duur is en slechts mondjesmaat voorradig, zoals de Hololens van Microsoft en eerder Google Glass. Het Pokémon Go maakte opeens de meerwaarde van augmented reality duidelijk voor het grote publiek.

Hoewel het spel de ontwikkeling van de Tango-technologie niet heeft versneld, werd het gesprek met partners wel opeens een stuk eenvoudiger, zegt Johnny Lee, hoofd van het Tango-team, in een persconferentie waar The Verge bij aanwezig was.

Ontwikkelaars omarmen AR

Lenovo duikt op een goed moment op met de eerste Tango-ondersteunende smartphone. Ontwikkelaars zullen de mogelijkheden voor het creëren van nieuwe toepassingen en games. Het toestel is met een prijs van 499 dollar ook niet extreem duur. het toestel vult daarom mooi het gat aan de onderkant van de markt die bijvoorbeeld Microsoft onder meer met de Hololens probeert te ontginnen.

Een probleem voor de Phab2 Pro is wellicht dat hij net te groot is om naast het gamen te gebruiken voor andere smartphone-activiteiten. Het toestel - met een scherm van 6,4 inch - is eigenlijk te groot om met een hand vast te houden.

Lee ziet de Tango-technologie zijn eigen weg wel vinden, maar welke richting die opgaat weet hij niet. Hij maakt de vergelijking met de GPS-technologie die jaren na de introductie aanleiding gaf tot het opstaan van een dienst als Uber. Zo kan het ook met Augmented Reality gaan.

 

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.