Atos smeedt band met Chinese branchegenoot

9 november 2011

YUNANO zal zich met onder meer bedrijfsapplicaties op SaaS-basis richten op zelfstandige bedrijven en op onderdelen van grote ondernemingen. Atos en UFIDA investeren gezamenlijk 5,7 miljoen euro in hun joint venture. Atos krijgt daarbij 70 procent van de aandelen en UFIDA heeft de resterende 30 procent in handen. Het hoofdkantoor van de joint venture komt in Bezons, nabij Parijs.

‘YUNANO’ is Chinees voor ‘cloud&safe’ en moet de ambitie uitdrukken om voor klanten die hun activiteiten in het Verre Oosten willen uitbreiden op cloudbasis een geïntegreerd en dynamisch schaalbaar systeem in de markt te zetten. Afnemers hoeven niet te investeren in hardware, licenties, implementatiekosten of verslaglegging, omdat dit on demand beschikbaar is. Klanten zullen in korte tijd up and running zijn met oplossingen die gericht zijn op het verbeteren van efficiëntie en effectiviteit in de samenwerking tussen klanten, verkopers en partners.

Groeimogelijkheden

Atos’ bestuursvoorzitter en CEO Thierry Breton ziet de joint venture als een belangrijke stap in het streven van zijn bedrijf naar zowel meer marktaandeel in cloudcomputing als uitbouw van de activiteiten in China: “UFIDA is het leidende softwarebedrijf in China met meer dan 200 kantoren, 12.000 medewerkers, ruim 1,2 miljoen klanten en een uitstekende marktpositie”, benadrukt hij.

CEO Wang Wenjing van UFIDA ziet in de joint venture een hefboom voor het versnellen van UFIDA’s toegang tot de markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Bovendien denkt hij samen met Atos beter te kunnen anticiperen op nieuwe marktontwikkelingen. UFIDA ging in mei 2001 naar de beurs en is genoteerd aan de Shanghai Stock Exchange.

Atos’ regionale hoofdkantoor voor Azië is gevestigd in Singapore en heeft ruim 3900 medewerkers uit tien landen in dienst die klanten bedienen in de financiële dienstverlening, industrie, nuts, telecom en media en overheden. Vooral de Chinese markt zou Atos belangrijke mogelijkheden bieden rond ERP. Marktonderzoeker CCID Consulting voorziet de komende jaren een groei met 17,3 procent, te vergelijken met naar verwachting zo’n 7 procent per jaar voor de Europese markt voor ERP bij middelgrote bedrijven (nu zo’n 2,4 miljard euro). De koplopers daarin zijn Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, die het grootste groeipotentieel op korte termijn vertegenwoordigen.

Atos is met zo’n 74.000 medewerkers actief in 42 landen en genereert daarmee een jaaromzet van zo’n 8,6 miljard euro. Diensten omvatten onder meer IT-advies en technologie, systeemintegratie en managed services. Hightech transactieservices voor onder meer financiële dienstverleners dragen steeds meer bij aan de concernomzet.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!