Asus CEO ziet einde crisis gloren

25 mei 2009
Jerry Shen, CEO van AsusTek, moederbedrijf van onder meer Asus, ziet het einde van de crisis naderen. “De prijzen van componenten stijgen weer.”

Shen ziet in de pc/handheld markt dat het sentiment draait. “Het gaat stap voor stap en werelddeel na werelddeel, maar de markt krimpt niet meer.” De duidelijkste tekenen van herstel zijn volgens de CEO te zien in China: “die markt trekt duidelijk aan, Europa krimpt nog, maar dat komt vooral door de zeer slechte situatie in Oost-Europa”.

Jerry Shen zag een forse prijserosie over de afgelopen maanden: “De consumentenprijzen zijn gemiddeld met 200 euro gedaald, naar een gemiddelde van 599 euro. Netbooks zijn goedkoper, pc’s en grotere notebooks mogen iets meer kosten.” De CEO van Asus verwacht dat de prijsdaling niet doorzet. “In het derde kwartaal zullen de prijzen van componenten weer gaan stijgen. Gedeeltelijk komt dit doordat veel fabrikanten van componenten fors hebben gesneden in hun productie, waardoor schaarste zal ontstaan.”

Shen heeft grote verwachtingen van Windows 7. "Veel gebruikers hebben de overstap naar Vista niet gemaakt, die systemen zijn nu aan een upgrade of een vervanging toe."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.