Development

Software-ontwikkeling

Arrestanten dankzij nieuwe software op vrije voeten

23 juni 2014
De politie van Dallas, Texas, heeft sinds 1 juni al een twintigtal arrestanten vrij moeten laten omdat ze de aanklacht niet op tijd rond kregen. De oorzaak: de introductie van een nieuw softwaresysteem.

De regels verplichten de politie in Dallas om binnen 3 dagen na een delict een aanklacht in te dienen. Alleen bij vergrijpen zoals roofovervallen en moord geldt een langer termijn, van 10 dagen. Maar bij bijvoorbeeld huiselijk geweld geldt wel die termijn van 3 dagen.

Op 1 juni werd bij de politie nieuwe software operationeel voor het afhandelen van het papierwerk rond arrestaties. Sinds die datum heeft de politie opeens moeite om die termijn van drie dagen te halen, meldt Dallas News. In een twintigtal gevallen heeft ze arrestanten vrij moeten laten omdat de termijn werd overschreden.

Gebrekkige software

Volgens commissaris David Brown is dat te wijten aan het feit dat met name oudere politiemensen moeite hebben met de overschakeling, mede omdat het al weer enkele maanden terug is dat ze getraind zijn in het nieuwe systeem. Maar politiemensen zelf klagen vooral over de gebruiksvriendelijkheid, traagheid en omslachtigheid van het systeem, en de gebrekkige implementatie.

Het systeem in kwestie kostte Dallas 4 miljoen dollar. Samen met leverancier Intergraph is er vier jaar over gedaan om het operationeel te krijgen.


Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.