Innovatie & Strategie

Personal Tech
iPhone

'Apple zint op een budget iPhone en een phablet'

Er staan drie nieuwe modellen op de rol, volgens persbureau Bloomberg

© Pixabay. FranciscoFdez
27 februari 2018

Er staan drie nieuwe modellen op de rol, volgens persbureau Bloomberg

Apple zou dit jaar drie nieuwe modellen van de iPhone op de markt willen brengen: een echte phablet, een vernieuwde versie van de iPhone X en een budgetmodel dat wel eigenschappen heeft van de high-end modellen maar een veel lager prijskaartje.

Vanwege het succes van phablets zoals de Galaxy Note gaat Apple uiteindelijk toch overstag voor het maken van een extreem grote iPhone. Dat beweren tenminste bronnen die financieel persbureau Bloomberg sprak.

Ook zou het nieuwe vlaggenschip - de iPhone X - erg gewaardeerd worden door potentiële kopers, maar schrikt het prijskaartje van meer dan 1100 euro hen af. Dat zou de reden zijn voor Apple om opnieuw een goedkopere versie van de iPhone uit te brengen.

iPhone SE nog altijd gewild

Het is niet de eerste keer dat Apple oog heeft voor de minder draagkrachtige fans. In maart 2016 introduceerde het bedrijf de iPhone SE, met een 4 inch scherm. Deze telefoon is nog altijd populair, zeker in het refurbished circuit.

Het nieuwe phablet-model zou een 6,5 inch scherm krijgen, maar de afmetingen van de behuizing wijken niet veel af van de iPhone 8 Plus. Dat komt doordat de omlijsting van het scherm veel kleiner is, net als bij de iPhone X. De schermresolutie zou 1242 x 2688 bedragen, vergelijkbaar met die van de iPhone X.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.