Beheer

Apps
lek

Apple ziet voorlopig af van https-verplichting

Apple stelt tot nader order app-ontwikkelaars vrij van het gebruik van App Transport Security (ATS).

© Shutterstock
23 december 2016

Apple stelt tot nader order app-ontwikkelaars vrij van het gebruik van App Transport Security (ATS).

De reden voor het uitstel van het verplicht gebruik van App Transport Security (ATS), geeft Apple niet.

Apple kondigde de verplichting aan op de WorldWide Developer Conference afgelopen zomer. Alle iOS en OS X-toepassingen in de App Store zouden vanaf 1 januari 2017 moeten zijn voorzien van Apple beveiligde transportlaag. Die moet voorkomen dat het verkeer dat de app genereert tussen eindgebruiker en sever kan worden onderschept met behulp van een man-in-the-middle-aanval.

De Apple-besturingssystemen zijn inmiddels default voorzien van een geactiveerd ATS. Alleen ontwikkelaars sprongen niet zo snel op de trein. Vasthouden aan de deadline zou hebben betekend dat een groot deel van de apps uit de App Store zouden moeten worden verwijderd, en juist op een moment dat na de feestdagen de nieuwe iPhones, iPad en Macs worden ingericht met nieuwe apps.

Apple gaat er van uit dat de omschakeling voor de ontwikkelaars te snel is gekomen. In de mededeling zegt Apple in iedere geval de ontwikkelaars "meer tijd te willen geven om zich voor te bereiden". Een nieuwe deadline geeft Apple niet, maar daar komt het bedrijf later op terug.

2
Reacties
Frans 27 december 2016 09:27

Wat een ontzettende BS, Loek

Loek de hoogh 23 december 2016 17:45

Het lijkt er op dat Apple kiest voor de winst boven veiligheid?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.