Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple zet cijfers bij U2-stunt

Apple verraste op 9 september 500 miljoen iTunes-klanten met de toevoeging van het U2-album Songs of Innocence aan hun lijst. Het was een cadeautje van Apple dat echter niet door iedereen goed ontvangen werd. Al snel waren er protesten dat Apple niet het recht had iets zonder te vragen te 'injecteren' in hun account. Apple had gelukkig instructies gegeven hoe het album kon worden verwijderd.
Apple U2 op iPhone
© Apple
Apple

Apple-topman Eddie Cue, verantwoordelijk voor software en services, maakte gisteren bekend dat 26 miljoen iTunes-klanten het album ook daadwerkelijk in zijn geheel hebben gedownload. 81 miljoen namen de moeite wat nummers van het album te beluisteren. In totaal zeiden 55 miljoen iTunes-klanten dus 'nee, bedankt'.

Nog veel meer hebben het album regelrecht genegeerd en het wellicht zelfs volgens de Apple-instructies verwijderd. Toch zijn Cue en de band U2 zelf enthousiast over de actie. "Apple is een bedrijf dat vecht om muzikanten betaald te krijgen", stelt de band in een verklaring op Billboard. Apple betaalde 100 miljoen dollar voor de exclusieve rechten het album weg te mogen geven in de periode tussen 13 september en 13 oktober.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in