Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple weigert bugfixes niet langer bij geschillen

Geschillen over het al dan niet volgen van de richtlijnen van de App Store, zijn geen reden meer voor Apple om bugfixes aan apps te weigeren.
Apples App en iTunes Store
© Shutterstock
Shutterstock

De beleidswijziging van de App Store is belangrijk voor de ontwikkelaars van app. Wanneer er een verschil van mening was of een nieuwe versie van een app voldeed aan de richtlijnen, blokkeerde Apple alle wijzigingen die een ontwikkelaar aan een app wilde aanbrengen, dus ook bugfixes.

Apple's 30 procent

Apple kondigde tijdens de WWDC al wijzigingen in het app-reviewproces. Nu maakt het bedrijf in een blog duidelijk dat een geschil over de richtlijnen geen reden meer is om bugfixes aan de app te weigeren, mits deze niet direct te maken hebben met een eventuele juridische afhandeling van het geschil.

De ruzie tussen Apple en Basecamp over de e-mailapp Hey voor het iOS-platform, heeft vermoedelijk de aanzet gegeven voor deze wijziging, analyseert Ars Technica.  De versie 1.0 van de app was eerder dit jaar goedgekeurd, maar bij het indienen van de versie 1.01 die een oplossing voor een aantal bugs bevatte, werd deze geweigerd omdat de originele app volgens Apple de voorwaarden van de App Store schendt. De app heeft een gratis instapversie en gebruikers betalen voor een volledige versie 99 dollar per jaar, dat via de website van Basecamp moet worden voldaan. Apple wil echter dat deze betaling via het betalingssysteem van de App Store verloopt en eist ook 30 procent van de abonnementsprijs.

'Géén in-app aankopen'

Volgens Basecamp is dat niet aan de orde omdat er geen sprake is van in-app-aankopen. Het geschil is breed uitgemeten op sociale media en in de ontwikkelaarsfora. De ruzie speelt zich af op een precair moment waarbij Apple zich moet verdedigen voor monopolistisch gedrag met zijn App Store.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in