Development

Software-ontwikkeling

Apple voorkomt schaamte over iPhone-alarm

4 juli 2014
Apple gaat iets doen aan de mogelijkheid van de iPhone het 'stil'-profiel te negeren. Daardoor kan de telefoon nu nog een vooringesteld alarm laten afgaan terwijl de gebruiker heeft aangegeven dat niet te willen.

Apple verwijdert de mogelijkheid niet, maar werkt aan een andere oplossing. De iPhone krijgt de mogelijkheid zelf zijn reacties af te stemmen op de omgeving waarin de smartphone zich bevindt, zo blijkt uit een patent dat Apple donderdag kreeg toegekend.

In een publieke ruimte bijvoorbeeld, zou de iPhone altijd vragen om een betere authenticatie op het vergrendelingsscherm - bijvoorbeeld met behulp van TouchID -  dan in een vertrouwde omgeving. Maar het toestel kan met dezelfde technologie ook bepalen of de telefoon zich in een kerk of concertzaal bevindt en besluiten dat er geen luid alarm mag afgaan, meldt BGR op basis van de ontdekking van de patenttoekenning door AppleInsider.

Tenenkrommend moment

De ontwikkeling lijkt geïnitieerd door een voorval dat enkele jaren geleden veel aandacht kreeg. Tijdens een concert van het New York Philharmonic werd de uitvoering van Mahlers 9e symfonie stilgelegd nadat een iPhone met een luid alarm de uitvoering verstoorde. De eigenaar zwoer dat de iPhone op 'mute' was gezet, maar dat een alarm waarvan hij niet wist dat hij het had ingesteld, deze geluidsinstelling negeerde. Apple kreeg daarop veel kritiek te verduren over de verwarrende instellingen met betrekking tot het stilleggen van het geluid.

Volgens de patentaanvraag betrekt Apple verschillende signalen bij het bepalen van de omgeving waarin de iPhone zich bevindt, zoals wifi, GPS en andere smartphones en wellicht zelf iBeacon. De software bepaalt vervolgens met hoeveel zekerheid een locatie kan worden vastgesteld. Boven een bepaalde grenswaarde van betrouwbaarheid, past de software de instellingen van het toestel aan.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.