Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple voorkomt schaamte over iPhone-alarm

Apple verwijdert de mogelijkheid niet, maar werkt aan een andere oplossing. De iPhone krijgt de mogelijkheid zelf zijn reacties af te stemmen op de omgeving waarin de smartphone zich bevindt, zo blijkt uit een patent dat Apple donderdag kreeg toegekend.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

In een publieke ruimte bijvoorbeeld, zou de iPhone altijd vragen om een betere authenticatie op het vergrendelingsscherm - bijvoorbeeld met behulp van TouchID - dan in een vertrouwde omgeving. Maar het toestel kan met dezelfde technologie ook bepalen of de telefoon zich in een kerk of concertzaal bevindt en besluiten dat er geen luid alarm mag afgaan, meldt BGR op basis van de ontdekking van de patenttoekenning door AppleInsider.

Tenenkrommend moment

De ontwikkeling lijkt geïnitieerd door een voorval dat enkele jaren geleden veel aandacht kreeg. Tijdens een concert van het New York Philharmonic werd de uitvoering van Mahlers 9e symfonie stilgelegd nadat een iPhone met een luid alarm de uitvoering verstoorde. De eigenaar zwoer dat de iPhone op 'mute' was gezet, maar dat een alarm waarvan hij niet wist dat hij het had ingesteld, deze geluidsinstelling negeerde. Apple kreeg daarop veel kritiek te verduren over de verwarrende instellingen met betrekking tot het stilleggen van het geluid.

Volgens de patentaanvraag betrekt Apple verschillende signalen bij het bepalen van de omgeving waarin de iPhone zich bevindt, zoals wifi, GPS en andere smartphones en wellicht zelf iBeacon. De software bepaalt vervolgens met hoeveel zekerheid een locatie kan worden vastgesteld. Boven een bepaalde grenswaarde van betrouwbaarheid, past de software de instellingen van het toestel aan.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in