Innovatie & Strategie

Personal Tech
screendump

Apple neemt app-bouwer Workflow over

Populaire scripting-app onmiddellijk gratis in App Store

sreendump Workflow © Workflow
23 maart 2017

Populaire scripting-app onmiddellijk gratis in App Store

Apple heeft app-bouwer Workflow overgenomen. Wat Apple's plannen zijn met het handige scripting-appje en zijn makers is nog niet duidelijk.

De overname wordt, zonder vermelding van financiële details, gemeld op de site van TechCrunch, dat de successtory van de app en z'n makers al langer volgde.

Workflow is zowel de naam van de iOS-app als van het start-up er achter. De app maakt het mogelijk om bepaalde regelmatig achtereen uit te voeren instructies vast te leggen in 'workflows', die dan met één klik kunnen worden uitgevoerd. Zo'n workflow kan vanuit de workflow-app worden geïnitieerd, maar kan ook als een aanklikbaar item op het home-scherm worden geplaatst. Voorbeelden van workflows die de makers zelf al in een gallery voor gebruikers klaarzetten, zijn: 

  • Bewaar de inhoud van het clipboard in een notietie van Evernote
  • Share en wis een screenshot
  • Houdt in de Health-app bij hoeveel water ik drink
  • Open een in Instapaper bewaard artikel in Safari
  • Speed dial
  • Leidt me naar het dichtsbijzijnde koffiehuis
  • Bereken fooi

Gebruikers waarderen de Workflow-app met gemiddeld meer de 4 sterren, en geven in reviews aan dat het echt iets is wat nog ontbrak in iOS. Of dat ook betekent dat Workflow in een van de komende versies van iOS een standaardvoorziening zal zijn is nog even afwachten, want het het is natuurlijk heel goed mogelijk dat het Apple vooral te doen is om het creatieve team achter de app. Dat team wordt geleid door Ari Weinstein, Conrad Kramer, Ayaka Nonaka and Nick Frey. 

Een eerste voordeeltje voor gebruikers is in elk geval dat Apple de app met ingang van vandaag gratis heeft gemaakt.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.