Overslaan en naar de inhoud gaan

'Apple krijgt nieuwe Europese aanklacht om muziekstreaming'

Europese mededingingsautoriteiten komen waarschijnlijk met een nieuwe aanklacht tegen Apple vanwege de dominantie van het techconcern op de markt van muziekstreaming. De Europese Commissie oordeelde vorig jaar al dat de iPhone-producent zijn macht op de muziekmarkt misbruikte. Nu heeft Brussel mogelijk nieuw bewijs voor de extra aanklacht, meldt een ingewijde aan persbureau Reuters.
Apple iTunes
© Apple
Apple

Het is nu nog niet duidelijk wat die nieuwe aanklacht precies gaat zijn. Volgens de bron van Reuters komt de aanvullende aanklacht in de Europese aanpak van Apple in de komende weken. Dit zou dan mogelijk voortkomen uit de nieuwe Europese techwet DMA (Digital Market Act). De Europese Commissie (EC) verklaart geen commentaar te geven. Apple had niet direct een reactie voor Reuters.

Concurrentie op achterstand

Muziekstreamingdienst Spotify had eerder geklaagd over de dominantie van Apple, die ertoe leidde dat andere streamingdiensten gebruik moeten maken van Apples eigen betalingssysteem. Door te eisen dat Spotify Apples betalingssysteem gebruikt, waarbij het Amerikaanse bedrijf 30 procent commissie krijgt over elke betaling, zet Apple zijn Zweedse concurrent op achterstand, was het idee.

Ook het feit dat apps die in de App Store staan geen melding mogen maken dat het afsluiten van een abonnement goedkoper is buiten de App Store om, vond de marktwaakhond zorgwekkend.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in