Beheer

Personal Tech
MacBook Air logic board

Apple houdt stille reparatie-actie voor MacBook Air

"Klein aantal" 2018-modellen van de MacBook Air krijgt gratis moederbordvervanging.

© iFixit
1 juli 2019

"Klein aantal" 2018-modellen van de MacBook Air krijgt gratis moederbordvervanging.

Apple voert een stille operatie uit om bepaalde modellen van de MacBook Air 2018 te repareren. Eigenaren krijgen direct bericht van de fabrikant dat ze recht hebben op gratis vervanging van het 'logic board', zo blijkt uit interne documenten van Apple die zijn uitgelekt.

Apple heeft zelf een 'issue' ontdekt met het moederbord in de 2018-uitvoering van de MacBook Air. Dit probleem is niet universeel: het raakt niet alle exemplaren van die nieuwste generatie Mac-laptop voor gewone gebruikers. Het is vooralsnog onbekend wat er precies mis is aan het 'logic board', maar in de uitgelekte documenten noemt Apple de stroomvoorziening als gerelateerde zaak.

Vier jaar lang

De nu stil uitgevoerde reparatie-actie volgt op een reeks aan incidenten en tekortkomingen met Apple's Mac-hardware die het bedrijf heeft aangezet tot product-recalls en vervangingsoperaties. Vorige maand nog heeft Apple een brede recall-actie opgezet om zijn laptop voor professionele gebruikers van veilige accu's te voorzien. De nieuwste reparatie-operatie van Apple wordt niet aan de grote klok gehangen, en komt aan het licht door het uitlekken van interne documenten. Daarin stelt Apple dat het euvel "een zeer klein aantal" modellen van de MacBook Air raakt.

Apple Stores en geautoriseerde reparateurs krijgen hierbij de instructie om het moederbord in betreffende laptops gratis te vervangen, zo meldt 9to5mac wat de hand heeft weten te leggen op de reparatiedocumenten. Het gaat om 13 inch modellen van de MacBook Air met bepaalde serienummers. Apple mailt de klanten die deze specifieke exemplaren hebben aangeschaft. Zij hebben vier jaar lang recht op deze reparatie. Klanten kunnen ook zelf met hun Mac-laptops naar Apple-winkels of geautoriseerde reparatiebedrijven gaan om hun Air te laten controleren.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.