Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple halveert appstore-taks, voor sommigen

Apple halveert de commissie die rekent het op bepaalde verkopen in zijn appstore. De nu aangekondigde korting geldt voor bedrijven met een omzet tot 1 miljoen dollar. Voor die kleinere app-makers en digitale dienstverleners rekent de maker van de iPhone voortaan 15 procent commissie, in plaats van 30 procent.
Apple App Store
© Apple
Apple

Volgens Apple is het nieuwe percentage van toepassing op de meeste ontwikkelaars die software aanbieden in de app-winkel voor iPhones en iPads. Naar eigen zeggen is het nieuwe App Store Small Business Program bedoeld als steun in de rug voor de ondernemingen tijdens de coronacrisis. In de aankondiging laat Apple dan ook kleinere developers lovende woorden uiten.

Markt en macht

Deze indie en individuele developers zien grote kansen in het nieuwe MKB-programma waar zij onder komen te vallen. Zowel deze kleinere ondernemers als ook Apple zelf voorzien een volgende golf van mobiele apps, die nieuwe mogelijkheden en markten kunnen creëren. De nieuwe regeling geldt vanaf 1 januari.

Over Apple's appstore voor iOS is de laatste tijd veel te doen. Ontwikkelaar Epic Games stapte naar de rechter omdat de spelletjesmaker vindt dat Apple met de winkel een illegaal monopolie beheert en zich schuldig maakt aan machtsmisbruik. Het is ontwikkelaars niet toegestaan ​​hun apps beschikbaar te stellen via eigen websites.

Regels schenden

In augustus verwijderde Apple het spel Fortnite van Epic Games uit de appstore. Dit gebeurde een paar uur nadat Epic met een nieuw betaalsysteem was gekomen voor mobiele spelers, waarmee de commissie aan Apple werd omzeild. Dit nieuwe betaalsysteem was opgenomen in de Fortnite-app. Hiermee schond Epic de overeenkomst die verplicht is voor gebruik van de iOS App Store. Die online-winkel is de enige officiële manier om apps uit te brengen voor iPhones en iPads.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in