Beheer

IT beheer

Apple gaf 4 keer klantinformatie

6 november 2013
Apple heeft onthuld hoe vaak overheidsdiensten informatie opvragen over klanten. Zo meldde het Amerikaanse technologiebedrijf woensdag in een rapport 4 keer te zijn gevraagd om de persoonlijke gegevens van Nederlandse klanten.


De 4 verzoeken kunnen draaien om persoonlijke informatie uit bijvoorbeeld een iTunes-, iCloud- of Game Center-account. Het gaat volgens Apple om informatie waarbij gebruikers verwachten dat die privé blijft, "zoals e-mails of opgeslagen foto's".

Gebruik door politie

Die gegevens zijn volgens Apple vaak bedoeld voor politiediensten, die bijvoorbeeld een vermiste persoon proberen te vinden. Overigens gaf het bedrijf slechts in één geval privé-informatie vrij over een Nederlander. In drie gevallen stelde het bedrijf 'non-content data' van Nederlanders beschikbaar; dat is bijvoorbeeld informatie over de aankopen van een gebruiker.

Het gebeurt wel meer

Apple blijkt veel vaker tegemoet te komen aan verzoeken om de gegevens van mobiele apparaten: zo werd het bedrijf 61 keer gevraagd om dergelijke informatie uit Nederland over in totaal 229 apparaten. Daarbij werd aan 40 verzoeken tegemoet gekomen. Het gaat dan om bijvoorbeeld het e-mailadres dat de gebruiker heeft opgegeven.

Het bedrijf benadrukt in veel gevallen over weinig informatie te beschikken die voor autoriteiten interessant is. "We zijn niet afhankelijk van het vergaren van persoonlijke data van onze klanten", aldus Apple.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.