Development

Security
Sign in with Apple

Apple dwingt inlogmethode af bij apps van derden

Apple wil dat ontwikkelaars van apps allemaal de nieuwe inlogmethode 'Sign in with Apple' gaan gebruiken. 

Sign in with Apple © Apple
5 juni 2019

Apple wil dat ontwikkelaars van apps allemaal de nieuwe inlogmethode 'Sign in with Apple' gaan gebruiken. 

Apple introduceerde een nieuwe inlogroutine onder de naam 'Sign in with Apple', die het bedrijf verplicht wil maken voor alle apps in de Apple Store.

Het nieuwe inlogsysteem werkt vergelijkbaar met dat van Facebook en Google, maar mist volgens Craig Federighi, eindverantwoordelijk voor software engineering bij Apple, alle privacy-problemen die kleven aan die andere generieke inlogmethodes.

Nieuw random e-mailadres

Ontwikkelaars van websites en apps kunnen gebruik maken van een API om een 'Sign in with Apple'-knop aan hun app toe tevoegen. Gebruikers die daar op klikken, krijgen een authenticatie op basis van hun FaceID dat is gekoppeld aan een Apple-account, zonder dat er persoonlijke informatie wordt gedeeld. Mochten app-ontwikkelaars toch een e-mailadres willen hebben om mee te communiceren, kunnen ze daar om vragen. Apple creëert dan een random e-mailadres dat wordt gehost door Apple.

Alle informatie die in de inbox van dat account komt, wordt vervolgens doorgestuurd naar een persoonlijk e-mailadres dat is gekoppeld aan het Apple-account. Elke app krijgt dus een uniek adres en het volgen van gebruikers op basis van hun emailadres is dus niet meer mogelijk.

Privacy verplicht

Apple heeft nu een set nieuwe richtlijnen uitgevaardigd voor ontwikkelaars van apps in de App Store. Daarin staat dat nieuwe apps voorzien moeten zijn van de nieuwe inlogmogelijkheden. De actie is een nieuwe stap in het beleid waarmee Apple zich wil profileren als privacy-first bedrijf waarmee het zich afzet tegen bedrijven als Google en Facebook die veel makkelijker omgaan met het verzamelen en delen van persoonlijke gegevens.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
2
Reacties
Frits 05 juni 2019 14:39

@Peter Mul: Hoezo "eindelijk de goede kan uit met Apple". Apple heeft altijd privacy hoog in het vaandel gehad.

Peter Mul 05 juni 2019 14:15

Het gaat dus eindelijk de goede kant uit met Apple, nu de anderen nog.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.