Beheer

Personal Tech

Apple broedt op NFC-betalingen

7 maart 2012
Apple heeft 23 patenten op een betalingssysteem gebaseerd op Near Field Communication (NFC). De introductie van iWallet vindt waarschijnlijk plaats met de iPhone 5 later dit jaar.

De eerste patenten voor iWallet dateren al van mei 2010, memoreert Patently Apple, dat een inventarisatie maakte van de patenten van Apple met betrekking tot NFC-betalingen.

Uit een gisteren toegekend patent blijkt hoe creditcardorganisaties een directe interactie kunnen aangaan met een persoonlijk iTunes-account en welke regels daarbij van toepassing zijn.

Uit een analyse van de patenten blijkt dat Apple het iTunes-account wil inzetten voor betalingen in fysieke winkels. iPhone-bezitters hebben al een relatie met Apple via het iTunes-account en zo'n 200 miljoen klanten hebben hun iTunes-account al gekoppeld aan hun creditcard. Daarmee heeft Apple direct een brede basis voor het gebruik van de iWallet. Alleen de betaalautomaten in winkels moeten geschikt zijn voor communicatie met de NFC-chip in de smartphones. Tot nog toe was het aanbod van telefoons met een NFC-chip klein, maar dat neemt snel toe.

Snelle introductie is waarschijnlijk

Het ligt voor de hand dat de volgende generatie iPhones ook beschikt over een NFC-chip en waarschijnlijk koppelt Apple daaraan meteen de introductie van iWallet.

Bij NFC-betalingen kan een klant in de winkel de transactie bevestigen door zijn smartphone over een geschikte terminal te bewegen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.