Beheer

Security
anonymous

Anonymous richt pijlen op Trump

18 maart 2016
Hackerscollectief Anonymous heeft de aanval geopend op de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. Telefoonnummers, het burgerservicenummer van de kandidaat en zijn directe omgeving zijn buitgemaakt en gepubliceerd op een site waar Anonymous eerder gehackte gegevens op plaatste.

Dit meldt nieuwszender CNN op zijn website. Niet alleen privégegevens van Trump zelf maar ook van familie en naaste medewerkers onder wie zijn woordvoerder en zijn campagnemanager zijn in de openbaarheid gebracht. Of alle gegevens kloppen is niet te verifiëren, aldus CNN. Een functionaris uit de organisatie van de Republikeinse presidentskandidaat heeft wel gezegd dat de autoriteiten proberen "mensen te arresteren die verantwoordelijk zijn voor het illegaal hacken van Trumps data- en telefoonbestanden".

Uitnodiging voor aanval

Ook informatie over de opbouw van Trumps website is gepubliceerd samen met de uitnodiging aan andere hackers om op 1 april in actie te komen tegen de Republikein. "Je zegt wat je huidige publiek wil horen maar in werkelijkheid sta je voor niets anders dan hebzucht en macht", stelt Anonymous in een video waarin ze mensen vragen de website te slopen en het 'merk Trump' omver te halen.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.