Beheer

Security

Anonymous neemt politie VS te grazen

15 augustus 2014
Hackerscollectief Anonymous heeft de systemen van de politie in het stadje Ferguson gekraakt, om op die manier te weten te komen wat er precies is gebeurd voor en na het neerschieten van de ongewapende Micheal Brown.

Sinds de schietpartij is Ferguson het toneel van rassenrellen, die zo erg zijn dat de FBI heeft moeten ingrijpen. Er is veel onduidelijkheid over de omstandigheden waaronder de schietpartij heeft plaatsgevonden. Anonymous heeft daarom besloten om in te breken in de computers en de geluidsopnames van de wachtcommandant te bemachtigen.

Verwarring

Die opnamen zijn inderdaad gevonden, maar de verdere verspreiding ervan is nu gestaakt. Onderzoek wees uit dat er met de tapes geknoeid was. Als Anonymous de aangepaste geluidsopnamen zou verspreiden, zou dat alleen maar olie op het vuur zijn.

Wespennest

Er blijken teveel nep-accounts te zijn ontstaan die zich voordoen als Anonymous maar die alleen maar uit zijn op rellen. "Zo zouden wij de politie hebben gedreigd met geweld", schrijft @TheAnonMessage op Twitter, om te vervolgen met de mededeling dat Anonymous alleen maar informatie wil doorgeven. Om verdere escalatie te voorkomen zet de groep zijn acties op een laag pitje. Via een Tweet wordt dit zo verwoord: "Een stil protest kan veel harder aankomen dan een hoop geschreeuw".

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.