Development

Software-ontwikkeling
Google fuchsia

'Android maakt binnen 5 jaar plaats voor Fuchsia'

Google werkt al twee jaar aan de opvolger van Android.

23 juli 2018

Google werkt al twee jaar aan de opvolger van Android.

Google timmert hard door aan een nieuw besturingssysteem dat op alle apparatuur van Google zelf moet kunnen draaien.

Het doel van het project Fuchsia is om verschillende tekortkomingen in Android weg te werken. Zo wil Google bijvoorbeeld een oplossing voor het probleem dat beveiligingsupdates er veel te lang over doen om door te druppelen naar alle Android-toestellen. Ook de beveiliging van Fuchsia zelf voldoet aan veel hogere standaarden. Het besturingssysteem zelf heeft ingebouwde encryptie.

Andere verbeteringen zijn een betere integratie van spraakinteractie en een oplossing voor de grote variëteit aan schermgroottes en -resoluties.

Universeel besturingssysteem

Inmiddels kunnen ontwikkelaars al aan de gang met het testen van de mogelijkheden voor apps die het nieuwe platform biedt, meldt financieel persbureau Bloomberg. De ontwikkelaars van het team onthulden tegenover het persbureau voor het eerst dat het uiteindelijk de bedoeling van het project is om een besturingssysteem te creëren voor alle hardware van Google, dus de Pixel smartphones en de slimme speakers, maar ook voor apparatuur van derden die nu gebruik maken van Android en ChromeOS.

Binnen drie jaar moeten de slimme speakers en andere slimme gadgets over op het nieuwe besturingssysteem. Daarna is het de bedoeling dat ook grotere apparatuur zoals laptops gebruik gaan maken van het nieuwe besturingssysteem.

Of het ook lukt om Android binnen vijf jaar helemaal te vervangen is maar helemaal de vraag. Juist omdat het updaten van apparatuur bij Android met zoveel vertraging verloopt, is het niet waarschijnlijk dat Fuchsia binnen die periode op alle smartphones draait.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.