Overslaan en naar de inhoud gaan

'And. And. And. And. And.' en Google Docs crashte

Google Docs bevatte een merkwaardige programmeerfout die ervoor zorgde dat wanneer gebruikers vijf keer achter elkaar het woord 'And.' op een lege pagina tikten, de software van deze online-service vastliep. Google heeft het probleem inmiddels verholpen.
verbaasd
© Shutterstock
Shutterstock

Pat Needham - een Google Docs-gebruiker - was de eerste die het probleem vrijdagavond signaleerde op de supportpagina's van Google. Na het intypen van de woorden, verscheen op het scherm de mededeling 'Unable to load file. Try to load it again or send an error report'. De software van Google's SaaS (software-as-a-service) was vastgelopen.

Meer 'crashende' woorden

Vervolgens gingen andere gebruikers met het probleem aan de haal om te zien of het zich nog op meer manieren manifesteerde. Zo werd het in verschillende browsers getest en werd en zelfs een automatisch script opgezet om te zien of het ook met andere woorden optrad.

Crashes deden zich ook voor bij het vijf keer achterelkaar typen van de woorden 'Therefore', 'Anyway', 'But', 'Who', 'Why', 'Besides', 'However', 'Dearness', 'Although', 'Besides' en 'Moreover'. Het probleem was hoofdlettergevoelig, dus bijvoorbeeld de volgorde 'and. and. And. and. And.' veroorzaakte het probleem niet.

Ook bijzonder: ' Firstly', ' Secondly', 'Thirdly' en 'Fourthly' leidden wel tot een crash, maar 'Fifthly' en alle hogere waarden weer niet.

Enkele uren nadat Needham het probleem had beschreven, meldde Google dat het was opgelost. Er is verder geen uitleg gegeven over de achtergrond van deze rariteit.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in