Overslaan en naar de inhoud gaan

Amsterdam week in teken van tech

Vanaf 30 oktober staat de metropoolregio Amsterdam een week lang in het teken van tech tijdens de TechConnect Week. Private en publieke partners slaan dan de handen ineen om tech-banen en -opleidingen toegankelijk te maken voor iedereen.
Amsterdam uit de lucht
© CC BY-SA 3.0
CC BY-SA 3.0

Tijdens de TechConnect Week worden meer dan 25 evenementen georganiseerd, van proeflessen, open opleidingsdagen, bedrijfsbezoeken, academies, expertsessies tot gastlessen. Deelnemende partners als Nike, Takeaway, Squla, PICNIC, Randstad, Codam en Growth Tribe Academy benadrukken die week dat meer diversiteit in de techwereld hard nodig is. Het is voor het eerst dat er zoiets plaatsvindt.

De week is bedoeld om jongen meiden, professionals met digitale vaardigheden, schooluitvallers die een nieuwe kans verdienen en werklozen die door omscholing een nieuw carrièreperspectief krijgen te bereiken en enthousiasmeren voor een loopbaan in de IT. De activiteiten vinden plaats in alle hoeken van de metropoolregio Amsterdam. “Zo is er in de Zaanse wijk Poelenburg een speciale bijeenkomst van Codam College, in Amsterdam Nieuw West organiseert B. Startup School Amsterdam een proefles voor jonge meiden uit de buurt, en in Amsterdam Zuid-Oost opent de Johan Cruijff Arena haar deuren voor ROC studenten en scholieren om te laten zien welke techbanen beschikbaar zijn”, vertelt initiatiefnemer Viktor Bos.

Opleiders Codaisseur, Le Wagon, Growth Tribe Academy, IFDN, en Iron Hack nodigen belangstellenden uit voor proeflessen tijdens de ‘Open Academy Day’ en Nike organiseert een event om toptalent te verleiden om in de Metropoolregio Amsterdam te komen werken.

Bos benadrukt dat de organisatoren tech niet als een sector definiëren, maar als een werkveld dat door alle sectoren en opleidingsniveaus heenloopt. “Ziekenhuizen en banken hebben ook tech-teams. Hotelketens nemen inmiddels ook data-analisten en programmeurs aan. Retailers zoeken ook Growth Hackers en AI experts.”

De TechConnect Week wordt georganiseerd door de Amsterdam Economic Board en diverse partijen uit de onderwijs en IT-wereld, omdat het beheersen van digitale vaardigheden gelijke kansen op banen vergroot. “Er is een groot gebrek aan diversiteit in tech-teams en grote groepen in de samenleving weten niet wat de mogelijkheden zijn om in tech aan de slag te gaan”, zegt Nina Tellegen, directeur van Amsterdam Economic Board.

TechConnect heeft de ambitie om de komende vier jaar de mismatch tussen vraag en aanbod in de Tech-wereld in de Metropoolregio Amsterdam te overbruggen. Het voert regie over de vele initiatieven om meer mensen uit alle doelgroepen, opgeleid en aan het werk te krijgen in techbanen. Het programma heeft de ambitie om 50.000 mensen te activeren voor IT-banen in de Metropoolregio Amsterdam en de concurrentiepositie van de regio te versterken.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in