AMS-IX bezorgt internet Curaçao oppepper

16 februari 2012
De introductie van een eigen 'Caribbean Internet Exchange (CAR-IX)', naar model van de Nederlandse AMS-IX, heeft de snelheid en bandbreedte van internet op Curaçao sterk verbeterd.

CAR-IX werd in maart 2009 door AMS-IX uitgerold met steun van de Stichting Ontwikkeling Projecten Logistieke Sector en het Bureau Telecommunicatie & Post van de Nederlandse Antillen. AMS-IX droeg zorg voor het ontwerp van het technische exchange-platform. Bovendien zorgt een technisch team van AMS-IX, in samenwerking met lokale technici, voor het beheer van CAR-IX. Ook de bestuursopzet van CAR-IX, via een vereniging en een BV, is overgenomen van AMS-IX.

Caribische internetontwikkeling gaat snel

De Internetmarkt op Curaçao heeft de laatste jaren grote stappen gezet. Zo is de markt geliberaliseerd, is het aantal concurrerende partijen snel gestegen en zijn de internationale bandbreedtetarieven voor de verbinding met Miami verlaagd. De introductie van CAR-IX heeft eveneens een stevige impuls gegeven aan de Internetmarkt, niet alleen op Curaçao maar in de gehele regio.

Het aantal verbindingen en de snelheid kunnen beter

Volgens directeur Nico Scheper van CAR-IX is de performance van het internet op het eiland is sterk verbeterd en het aantal aangesloten netwerken toegenomen. Toch blijft voor 2012 nog voldoende te wensen over: "Zo willen we graag aan de slag met lokale peering, meer netwerken aantrekken op CAR-IX en op meer glasvezelkabels vanuit Curaçao naar de rest van de regio aansluiten, om de verbindingen en snelheden verder te verbeteren." Ook in 2011 zal de Stichting Ontwikkeling Projecten Logistieke Sector CAR-IX financieel ondersteunen in haar internationale promotieactiviteiten.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.