IT beheer
Ziekenhuis

Amphia-ziekenhuis in Breda kampt met lange internet- en telefoniestoring

Data- en telefoniestoring hindert medewerkers en patiënten.

© CC0 - Flickr DennisM2
4 oktober 2019

Data- en telefoniestoring hindert medewerkers en patiënten.

De storing bij het ziekenhuis Amphia in Breda is vrijdagmiddag nog altijd niet verholpen. Sinds 5.15 uur kampt Amphia met een storing in zijn data- en telefonienetwerk. Daardoor is het ziekenhuis telefonisch niet bereikbaar en is er maar beperkt toegang tot patiëntendossiers.

Amphia spreekt van een vervelende situatie en kan nog steeds niet zeggen hoe lang die gaat duren.

De meeste afspraken in de poliklinieken zijn geschrapt. Patiënten die niet konden worden bereikt, worden op de poli geholpen of krijgen een nieuwe afspraak. Spoedoperaties worden alleen verricht bij patiënten die al waren opgenomen. Voor de overige patiënten wordt een nieuwe afspraak gemaakt.

Mensen die spoedeisende hulp nodig hebben, worden doorverwezen naar de ziekenhuizen ETZ in Tilburg of Bravis in Roosendaal en Bergen op Zoom.

Storingen komen vaker voor

Het Amphia is niet het eerste ziekenhuis in Nederland dat in de knel komt door een storing. In augustus werden de Tergooiziekenhuizen in Hilversum en Blaricum lamgelegd door een haperende glasvezelverbinding tussen twee serverswitches. Vorig jaar ondervond het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel urenlang problemen door een IT-probleem.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.