Innovatie & Strategie

Branche
Slim

América Móvil doet bod op heel KPN

Het Mexicaanse telecomconcern América Móvil wil KPN overnemen. Het bedrijf doet een bod van 2,40 euro per aandeel op het Nederlandse telecombedrijf.

Carlos Slim © Wikimedia Commons
9 augustus 2013

Het Mexicaanse telecomconcern América Móvil wil KPN overnemen. Het bedrijf doet een bod van 2,40 euro per aandeel op het Nederlandse telecombedrijf.

América Móvil, het bedrijf van de multimiljardair Carlos Slim, heeft al een belang van bijna 30 procent in KPN. Het concern heeft inmiddels KPN op de hoogte gesteld van zijn plannen. "Wij zouden steun van het bestuur van KPN verwelkomen", meldt het bedrijf, dat mikt op een meerderheidsbelang en een gezamenlijke strategie.

Het aandeel KPN sloot donderdag op 2 euro. Het bod biedt een premie van ruim 35 procent op de gemiddelde slotkoers van het aandeel de afgelopen 30 handelsdagen. KPN meldde desgevraagd kennis te hebben genomen van het bod. ,,We bestuderen het'',aldus een woordvoerder tegen het ANP.

Oude afspraak geldt niet meer

Het Mexicaanse bedrijf beëindigde onlangs een afspraak met KPN waarbij het zijn belang niet boven de 30 procent uit mocht brengen. Dat gebeurde na de verkoopplannen van de Duitse KPN-tak E-Plus aan het Spaanse Telefónica, waar América Móvil naar verluidt zeer kritisch over is. Deze transactie wordt door América Móvil naar eigen zeggen nog steeds beoordeeld.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.