Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon Web Services goed voor 5 miljard omzet

Amazon rapporteerde gisterenavond de cijfers over het eerste kwartaal van 2015 met een unicum: De resultaten van het cloudservice-bedrijfsonderdeel AWS werden apart vermeld.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

AWS blijkt goed voor 5,16 miljard dollar omzet en 660 miljoen dollar netto winst vorig jaar. In het eerste kwartaal bedroeg de omzet 1,56 miljard, een groei van 49 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar.

AWS blijkt dus inmiddels een substantiële bijdrage te leveren aan de 22,7 miljard dollar omzet die Amazon als geheel maakte het afgelopen kwartaal. Het verlies van het gehele concern bedroeg in deze periode 57 miljoen dollar. Vorig jaar rapporteerde Amazon in april nog een winst van 108 miljoen dollar.

Volgens Amazon-CEO Jeff Bezos groeit AWS snel en neemt het groeitempo zelfs toe. Dat gaat weliswaar op voor de omzet, maar de winst van de bedrijfseenheid nam maar 8 procent toe. Daaruit blijkt dat AWS last heeft van de sterke prijserosie op het IaaS-platform. AWS is volgens Gartner nog altijd met voorsprong de grootste aanbieder van cloudinfrastructuur. Maar het bedrijf moet zijn positie veilig stellen ten opzichte van Google en Microsoft door steeds opnieuw de prijs te laten zakken.

De omzetgroei gaat ook gepaard met forse investeringen in nieuwe datacentra. In totaal had AWS op 31 december 2014 voor 6,04 miljard dollar aan infrastructuur op de balans staan.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in