Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon sluit softwaresamenwerking met Fiat, Opel, Peugeot

Amazon gaat samenwerken met autoconcern Stellantis. De twee bedrijven willen auto's en vrachtwagens ontwikkelen die gebruikmaken van software van Amazon en zo klanten meer 'connected experiences' bieden. Daarnaast gaat Stellantis, moederbedrijf van merken als Opel, Fiat, Citroën, Peugeot en Chrysler, elektrische bestelwagens leveren die moeten worden gebruikt voor bezorgingen van de webwinkels van Amazon.
Fiat
© Fiat
Fiat

De samenwerking werd bekendgemaakt op de Consumer Electric Show (CES) in Las Vegas, die woensdag van start is gegaan. De CES is de grootste jaarlijkse vakbeurs voor de techindustrie waarbij naast computers, smartphones, tv's en gadgets ook auto's geshowd worden.

Omzetvergroting via software

De aankondiging volgt op het bericht van vorige maand dat Stellantis miljarden aan extra inkomsten wil genereren met software voor auto's. Daarvoor waren samenwerkingsverbanden gesloten met technologieconcern Foxconn, BMW en Google-dochterbedrijf Waymo.

In 2030 zouden 34 miljoen auto's van Stellantis moeten zijn uitgerust met softwareproducten waarmee via abonnementen geld kan worden verdiend. Dat zijn er nu zo'n 12 miljoen. "We zullen de basis leggen waarop Stellantis kan transformeren van een traditionele autofabrikant tot een wereldleider in softwaregedreven ontwikkeling," zei Amazon-topman Andy Jassy in een verklaring.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in