Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon laat bezorgers binnen als jij er niet bent

Amazon komt met Amazon Key. Met de toepassing kunnen pakketbezorgers de voordeur open doen als je niet thuis bent. Dat schrijft The Verge.
© Amazon.com, Inc.
Amazon.com, Inc.

Om gebruik te maken van de toepassing heb je een slim slot en de Cloud Cam van Amazon nodig. De Cloud Cam is verbonden aan je WiFi-netwerk en communiceert met het slot van de voordeur via Zigbee, een wireless protocol voor slimme apparaten. Het slot, de camera en de installatie kosten samen 249,99 dollar, schrijft The Verge.

Deur openen met swipe

Het systeem van Amazon werkt als volgt: als de pakketbezorger aankomt scant hij de barcode op het pakketje. Vervolgens wordt er een verzoek naar de cloud van Amazon verstuurd. Als alle gegevens kloppen, begint de Cloud Cam te filmen - de koerier kan door over zijn scherm te vegen de voordeur openen. De bezorger sluit de deur na het bezorgen weer met een swipe.

De klant krijgt een berichtje dat haar pakketje is bezorgd plus een video van de bezorger die het pakketje achterlaat.

Meer dan tien miljoen items mogen van Amazon op deze manier worden bezorgd en voorlopig kunnen klanten in 37 steden in de Verenigde Staten pakketjes op deze manier ontvangen. Voor de veiligheid mogen alleen bezorgers die bij Amazon zelf werken de pakketjes bezorgen. Of en wanneer de bezorgservice naar Nederland komt, is onduidelijk.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Amazon Prime

Amazon lanceerde twaalf jaar geleden Prime om pakketjes bezorgen makkelijker te maken. De webwinkel kwam al met kluizen in buurtwinkels waar klanten hun bestellingen op konden halen en zelfs met drones die het pakketje in de achtertuin kunnen bezorgen. Amazon voegt daar nu dus Key aan toe.

Met behulp van kunstmatige intelligentie wordt het nog gekker: in de toekomst kun je zelfs een pakket ontvangen zonder dat je het hebt besteld.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in