Innovatie & Strategie

Personal Tech
Cloud Cam.

Amazon laat bezorgers binnen als jij er niet bent

Bezorger kan pakketje met behulp van slim voordeurslot bezorgen als je niet thuis bent.

Een vrouw bij de Cloud Cam van Amazon in haar huis. © Amazon.com, Inc.
30 oktober 2017

Bezorger kan pakketje met behulp van slim voordeurslot bezorgen als je niet thuis bent.

Amazon komt met Amazon Key. Met de toepassing kunnen pakketbezorgers de voordeur open doen als je niet thuis bent. Dat schrijft The Verge.

Om gebruik te maken van de toepassing heb je een slim slot en de Cloud Cam van Amazon nodig. De Cloud Cam is verbonden aan je WiFi-netwerk en communiceert met het slot van de voordeur via Zigbee, een wireless protocol voor slimme apparaten. Het slot, de camera en de installatie kosten samen 249,99 dollar, schrijft The Verge.

Deur openen met swipe

Het systeem van Amazon werkt als volgt: als de pakketbezorger aankomt scant hij de barcode op het pakketje. Vervolgens wordt er een verzoek naar de cloud van Amazon verstuurd. Als alle gegevens kloppen, begint de Cloud Cam te filmen - de koerier kan door over zijn scherm te vegen de voordeur openen. De bezorger sluit de deur na het bezorgen weer met een swipe.

De klant krijgt een berichtje dat haar pakketje is bezorgd plus een video van de bezorger die het pakketje achterlaat.

Meer dan tien miljoen items mogen van Amazon op deze manier worden bezorgd en voorlopig kunnen klanten in 37 steden in de Verenigde Staten pakketjes op deze manier ontvangen. Voor de veiligheid mogen alleen bezorgers die bij Amazon zelf werken de pakketjes bezorgen. Of en wanneer de bezorgservice naar Nederland komt, is onduidelijk.

Amazon Prime

Amazon lanceerde twaalf jaar geleden Prime om pakketjes bezorgen makkelijker te maken. De webwinkel kwam al met kluizen in buurtwinkels waar klanten hun bestellingen op konden halen en zelfs met drones die het pakketje in de achtertuin kunnen bezorgen. Amazon voegt daar nu dus Key aan toe.

Met behulp van kunstmatige intelligentie wordt het nog gekker: in de toekomst kun je zelfs een pakket ontvangen zonder dat je het hebt besteld.

3
Reacties
Peter 01 november 2017 21:25

Uw slimme energie meter verteld de onderbetaalde kantoor medewerkers van de netwerkbeheerder dat ik niet thuis ben.

Vind ik dat een bedreiging van mijn veiligheid? JA

Michiel0001 30 oktober 2017 14:05

Ik zou daar wel 250 dollar voor over hebben. Nu worden de buren voortdurend lastig gevallen of moet ik naar een andere locatie of komt het te laat. Er zit vast een goede verzekering bij als er iets mis gaat. Een grote kluis of dubbele deur zou ook goed kunnen werken. Jammer dat PostNL hier niet in springt.

Ben Steggink 30 oktober 2017 12:50

$250 betalen waardoor Amazon geld bespaart zodat ze niet terug hoeven te komen? Ik zou niemand de toegang tot mijn voordeur geven als anderen daarna mijn huis komen leeghalen omdat de bezorger de inventaris heeft doorgespeeld.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.