Beheer

Personal Tech
Amazon Echo

Amazon introduceert intelligente vraagpaal Echo

Amazon Echo © Amazon
7 november 2014
Amazon komt met een nieuw concept in de vorm van een zuil die als intelligent agent verschillende dingen in huis kan activeren, maar ook vragen beantwoorden.

De zuil heeft de productnaam Echo meegekregen, maar luistert naar het activatiecommando 'Alexa'. Na het uitspreken daarvan kan de zuil gesproken commando's uitvoeren zoals muziek aanzetten, de tijd opnoemen, woorden spellen, de koppen van het nieuws voorlezen, een alarm op een bepaalde tijd instellen of allerlei vragen beantwoorden en boodschappenlijstjes maken. Voor de communicatie met compatibele apparatuur gebruikt Echo een Bluetooth-verbinding.

Het apparaat heeft de afmetingen van een koker die wel om de duurdere wiskeys zit. De zuil is voorzien van maar liefst 7 microfoons waarmee het apparaat voortdurend alert is op het activeringscommando. Pas na het uitspreken ervan worden er ook geluiden geregistreerd en bewerkt in de cloud, waar Echo voortdurend mee in verbinding staat. De microfoons zijn volgens Amazon zeer gevoelig en zouden het activatiecommando oppikken op elk stemvolume.

Alexa lijkt makkelijk tot verwarring te leiden

Het is onduidelijk of het activatiecommando 'Alexa' dat in de demovideo wordt gebruikt, ook te wijzigen is. Wanneer dat niet kan, gaat dat ongetwijfeld tot compromitterende situaties leiden wanneer iemand in het huishouden die al naam heeft of een die er op lijkt.

Amazon steekt met de introductie van Echo opnieuw zijn nek uit met eigen hardware. Eerder flopte de eigen smartphone Fire volledig. De Kindle e-reader was juist een succesnummer, alhoewel de populariteit ervan nu tanende is.

De Aamazon Echo kost 199 dollar.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.