Loopbaan

Carriere
Jeff Bezos

Amazon-baas Jeff Bezos zo'n 38 miljard armer

Scheiding zet zijn ex op plek 22 op de ranglijst van de rijksten ter wereld.

8 juli 2019

Scheiding zet zijn ex op plek 22 op de ranglijst van de rijksten ter wereld.

Amazon-oprichter Jeff Bezos is vrijdag officieel gescheiden van zijn vrouw MacKenzie Tuttle. Een rechter in Washington ondertekende het document dat de scheiding formeel maakt. Amazon groeide uit tot 's werelds grootste internetwinkel en maakte van Bezos de rijkste man op aarde.

Zakentijdschrift Forbes schat zijn vermogen op ruim 150 miljard dollar.

Tuttle gelijk een van de rijksten

Bezos en Tuttle maakten in januari al bekend te gaan scheiden. Ze zijn 25 jaar getrouwd geweest en hebben vier kinderen. Tuttle ontvangt naar schatting 38 miljard dollar, waarmee ze direct op plek 22 van de Bloomberg Billionaires Index komt te staan, een lijst van de rijkste vijfhonderd mensen ter wereld.

Tuttle beloofde in mei de helft van haar vermogen af te staan. Dat deed ze door mee te doen aan de zogenoemde Giving Pledge, een initiatief dat extreem rijke mensen aanmoedigt geld weg te geven aan goede doelen.

Lees meer over
3
Reacties
Jana Lukáčová 14 juli 2019 14:13

Mr Bezos, you would send me a $ 200,000 donation

mark1 08 juli 2019 19:22

Dat was ook mijn eerste gedachte, maar als je verder leest lees je ook 25 jaar huwelijk, zal geen makkelijke keus zijn geweest en het is ook gewoon een mens. En de meer dan gulle gave van Tuttle is ook het vermelden meer dan waard.

Erwin1 08 juli 2019 12:07

Met 150 miljard hoef je geen medelijden met deze man te hebben, als die 38 miljard moet afstaan... Er zal nog echt geen actie 'Help Jeff Bezos De Winter Door hoeven te komen..
Maar blijkbaar is de komkommertijd bij AG al begonnen...

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.