Development

Netwerken
IoT

Amazon, Apple, Google en Zigbee Alliance ontwikkelen IoT-standaard

Security fundamenteel ontwerpprincipe bij open source IoT-standaard.

Het internet van alles © CC0 Public Domain,  kropekk_pl
18 december 2019

Security fundamenteel ontwerpprincipe bij open source IoT-standaard.

Apple, Amazon, Google en de Zigbee Alliance gaan samen aan een open source standaard voor Internet of Things (IoT)-apparaten werken. Daartoe hebben de vier bedrijven, die ook met elkaar concurreren in de IoT-markt, een nieuwe werkgroep opgezet. De standaard richt zich op smart home-apparaten.

De nieuwe standaard wordt ontwikkeld door de werkgroep Connected Home over IP en wordt vrij van royalties. "Het project is gebouwd rond het gedeelde idee dat smart home-apparaten veilig, betrouwbaar en naadloos in gebruik moeten zijn", aldus Apple in zijn aankondiging van het project. Het project moet dan ook de compatibiliteit tussen apparaten verbeteren.

"Door verder te bouwen op het Internet Protocol (IP) probeert het project communicatie tussen smart home-apparaten, mobiele apps en clouddiensten mogelijk te maken en om een specifieke set aan IP-gebaseerde netwerktechnologieën voor de certificering van apparaten te definiëren."

Daarnaast moeten hardware-ontwikkelaars aan de hand van de nieuwe standaard gemakkelijker apparaten kunnen maken die werken met smart home- en spraakdiensten als Amazon Alexa, Siri en de Google Assistant. Het nieuwe protocol zet bovendien hoog in op beveiliging. De bedoeling is dat security een fundamenteel ontwerpprincipe wordt bij de ontwikkeling. 

Open source-aanpak

Het project hanteert bij de ontwikkeling en implementatie van het nieuwe, verenigde protocol een open source-aanpak. Het project wordt dan ook ontwikkeld en onderhouden op GitHub. 

Het project gebruikt daarbij ook ontwikkelwerk en protocollen van bestaande technologieën van de deelnemende bedrijven. Naast Google, Amazon en Apple zijn dat ook leden van de Zigbee Alliance, zoals IKEA, NXP Semiconductors en Schneider Electric. De werkgroep roept ook andere ontwikkelaars uit de smart home-industrie op om bij te dragen aan het project. Ontwikkelaars kunnen zich via de website van de werkgroep aanmelden.

De werkgroep heeft als doel om aan het einde van 2020 een conceptspecificatie te publiceren.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.