Management

Carriere
Samenwerken, Red Team

Alternatief kennisdelen: kruip in de huid van een hacker

Attack & Defend-evenementen van CyberArk moeten awareness verhogen.

© CC BY 2.0 - Flickr Scott Maxwell
3 februari 2021

Niet alleen IT, maar zeker ook de wereld van security ontwikkelt zich ongelofelijk snel. Aanvallers zoeken constant naar een gat in de beveiliging, om daar hun voordeel mee te doen. Het is dan ook belangrijk dat alle securityspecialisten – ook die op een hoger niveau binnen een bedrijf zitten – een zekere mate van awareness hebben. Een Attack & Defend-evenement kan daarbij helpen, vertellen Femke Dullaart en Bart Bruijnesteijn van CyberArk in de achtste aflevering in deze serie over alternatief kennisdelen.

Diverse bedrijven bieden awareness-trainingen aan, in de hoop zich beter te kunnen verdedigen tegen aanvallers. Maar verhalen over aanvalsmethoden en best practices rondom verdediging kunnen best abstract zijn. Daardoor kan het belang van een bepaalde security-vereisten wat onduidelijk aanvoelen, zelfs voor bijvoorbeeld een CISO.

CyberArk hoopt met zijn Attack & Defend-evenementen duidelijker te maken waarom bepaalde security-maatregelen belangrijk zijn. “We willen mensen een ervaring geven van hoe het is om aan allebei de kanten te zitten. Hoe makkelijk of moeilijk is het om als aanvaller ergens binnen te komen? Welke tools en technieken zijn daarvoor? Hoe realistisch is het dat een aanvalsmethode gebruikt wordt? Daar proberen we handen en voeten aan te geven”, legt Bruijnesteijn, presales director Noord-Europa bij CyberArk, uit.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!