Management

Carriere
Team

Alternatief kennisdelen: kennis bundelen in guilds

Gilden van vroeger hebben ook in moderne tijden nog nut, bewijst Macaw.

6 januari 2021

Ontwikkelingen binnen de IT-wereld gaan ontzettend snel, waardoor kennisdeling van groot belang is. Zorgen dat kennisdeling in goede banen loopt en dat de juiste kennis wordt opgedaan, kan echter uitdagend zijn. Bij de datatak van IT-dienstverlener Macaw lossen ze dat op door met speciale guilds te werken, vertelt data & analytics-consultant Lars Pauwels in de zesde aflevering in deze serie over alternatief kennisdelen.

Al sinds de middeleeuwen bestaan er diverse gilden waarin kennis en ervaring werd uitgewisseld, en waar nieuwe leden werden opgeleid in het vak. Ook nu blijken gilden, of ‘guilds’, nog goed te werken, ook binnen modernere beroepen als ICT.

Bij Macaw werden de guilds opgezet nadat de datatak van het bedrijf flink groeide. In korte tijd verdubbelde het aantal werknemers van 30 naar 60, wat voor nieuwe uitdagingen zorgde. “Als je met dertig man op een afdeling werkt, kom je elkaar op kantoor nog wel tegen. Je spreekt elkaar en weet welk project een ander doet. En ook het management kent iedereen”, vertelt Pauwels. “Maar als je van 30 naar 60 gaat, is dat niet meer zo. Je weet niet meer wie wat kan.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!