Management

Carriere
Samenwerken

Alternatief kennisdelen: ‘De kruisbestuiving bij meetups is interessant’

Het nut van meetups en ‘lunchspirations’ bij kennisdeling.

© Logpoint
28 oktober 2020

IT’ers vinden het ontzettend belangrijk om bij te blijven en zichzelf te blijven ontwikkelen, zo bleek eerder dit jaar uit de Salary Survey van AG Connect en Berenschot. De meest voor de hand liggende optie om dat te doen, is een opleiding, training of cursus volgen. Maar daar is lang niet altijd tijd of geld voor. Gelukkig zijn er ook andere – en misschien wel leukere en effectievere – manieren om nieuwe kennis op te doen. In de eerste aflevering van deze serie over alternatief kennisdelen vertelt community lead en developer Julien Lengrand-Lambert van ING over het nut van meetups en ‘lunchspirations’.

Maar liefst 60 procent van de ruim 1.800 respondenten in de Salary Survey gaven aan dat opleidingsmogelijkheden erg belangrijk zijn voor de tevredenheid in het werk. Bijblijven en nieuwe kennis vergaren zijn dus grote prioriteiten voor IT’ers. “Eigenlijk worden ontwikkelaars betaald om puzzels op te lossen. Het is belangrijk om zo nu en dan een nieuwe puzzel te gaan doen, anders wordt het saai”, beaamt Lengrand-Lambert.

Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. 32 procent van de IT’ers zegt niet genoeg tijd te krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen en 42 procent klaagt over een gebrek aan steun en advies vanuit de werkgever. “Ik merk ook dat niet iedereen tijd heeft om na werk naar meetups toe te gaan of na werk nog code te schrijven. Maar dat moet ook geen verplichting zijn.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!