Loopbaan

Carriere
Esther Schagen-van Luit

‘Als iemand gehackt wordt, verliezen we allemaal’

Dertig en al CISO: de carrière van Esther Schagen-van Luit.

Esther Schagen-van Luit © Anthony Donner, anthonydonner.com
19 oktober 2021

Met haar 30 jaar is Esther Schagen-van Luit ongetwijfeld één van de jongere CISO’s van Nederland. Toch begon ze haar carrière niet binnen cybersecurity. Eerder behaalde ze een bachelor in economie en een master in management. Pas toen ze aan haar eerste baan begon, ontdekte ze haar passie voor ICT.

Schagen-van Luit kwam tijdens de middelbare school al kort in aanraking met ICT, maar een echte indruk maakte het toen nog niet. “Dat was bij het vak informatica. Helaas bestond dat toen vooral uit formules in Excel zetten. Dat is nu heel nuttig en de ironie is dat ik dat nu best leuk vind. Maar ik snap wel dat het mij als twaalfjarig meisje niet echt trok”, vertelt ze.

Vakken als economie en vooral de talen trokken haar destijds juist wel, dus ze besloot om die richting op te gaan. De bachelor economie vond ze vrij theoretisch, dus haar master deed ze in management. Maar bij haar eerste baan kwam ICT toch weer op haar pad terecht. “Dat was een klein strategieconsultingbedrijf op het gebied van betaalproducten. Daar deden ze een klein beetje security en daar heb ik on the job leren programmeren voor een specifiek project. Dat bleek ik veel leuker te vinden dan ik dacht, zeker security.” Niet veel later ging ze bij Deloitte aan de slag, als consultant in het cyber risk services-team.

Inmiddels heb je ook een master in cybersecurity gedaan. Maar toen je bij Deloitte binnenkwam, had je nog geen cybersecurity-opleiding gedaan. Heb je jezelf veel aangeleerd?

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!