All-in-one werkstation van HP

12 april 2012

Met de term ‘werkstation’ wordt gedoeld op een krachtige pc voor veeleisende toepassingen. Tot de doelgroep behoren bijvoorbeeld ingenieurs, architecten en mensen die videobeelden willen monteren. Tot dusver bestaan werkstations doorgaans uit een systeemkast en een los beeldscherm. HP heeft nu kans gezien alle componenten in één behuizing te proppen zonder compromissen te sluiten wat betreft prestaties, aldus de fabrikant. De nieuwe all-in-one is even krachtig als het bestaande topmodel, de Z800, die is ondergebracht in een towerbehuizing.

HP biedt een ruime keus uit configuratiemogelijkheden. De centrale processor is in principe een Intel Xeon E3 met 2 of 4 cores, die doorgaans in servers is te vinden. Overigens is ook een minder rappe Core i3-2120 leverbaar. Voor de grafische kaart hebben de ontwerpers de Quadro-serie van Nvidia uitverkoren, met als topmodel de Q4000M. Het led-beeldscherm (2560x1440 pixels) kan 1 miljard kleuren weergeven en heeft een grote kijkhoek van 178 graden. Andere voorzieningen zijn een HD-webcam en hifi-geluid. Er is ruimte voor 2 harde schijven of SSD’s en een Blu-rayspeler, en het systeem is uitgerust met USB 3.0.

Het beeldscherm kan aan de voorzijde openklappen, ongeveer zoals de motorkap van een auto. Daarmee krijgt de gebruiker of onderhoudstechnicus makkelijk toegang tot de systeemprintplaat, waarvan veel belangrijke onderdelen zonder gereedschap kunnen worden verwisseld. Dat geldt voor de voeding, grafische kaart, harde schijven, optische schijf, geheugenmodules en systeemventilator. Het HP Z1 Workstation is naar verwachting in april beschikbaar.

Prijzen beginnen bij €1,599.-
Informatie: www.hp.com

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!