Overslaan en naar de inhoud gaan

Alarm over situatie bij NL-techbedrijven

Een aantal investeringsbedrijven heeft een noodkreet gestuurd naar de ministers van Financiën en Economische Zaken. Ze willen hulp van de overheid aan de techstartersbedrijven net zoals die wel al wordt verstrekt in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.
Niels van Aalten
© Holland Capital
Holland Capital

Initiatiefnemer is Niels van Aalten, partner bij Holland Capital. Hij voorziet samen met de vertegenwoordigers van andere fondsen dat een golf aan faillissementen onder startersbedrijven aanzwelt en dat 53.000 banen in gevaar zijn, zegt hij in het Financieele Dagblad. Op langere termijn komt ook de concurrentiekracht van Nederland onder druk te staan. De innovatie op het gebied van kunstmatige intelligentie, life sciences en medische technologie staat nu in Nederland op een hoog peil. Maar zonder steun komt Nederland verzwakt uit de crisis.

"Veel techbedrijven krijgen nu een dreun die ze niet kunnen opvangen", zegt Van Aalten in het FD. "Wij dragen graag ons steentje bij, maar we kunnen het niet alleen." Hij spreekt namens henQ, Endeit, LSP, Peak, HPE en andere grote fondsen.

De starters maken veel kosten om hun innovaties marktrijp te krijgen en hebben nog weinig inkomsten. Nu die door de crisis terugvallen, gaat ook de rem op hun onderzoek en ontwikkeling.

Een aantal Europese techstartersgemeenschappen heeft vorige week ook al aangeklopt bij EU-voorzitter Ursula von der Leyen voor steunmaatregelen van de Europese Commissie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in