Innovatie & Strategie

Wetenschap
Diane Greene

'AI slimmer dan mens? Niet zo lang ik leef'

De topvrouw van Googles cloudactriviteiten - Diana Greene - zwakt impact Googles initiatieven af.

Diane Greene © CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped from original TechCrunch
18 november 2016

De topvrouw van Googles cloudactriviteiten - Diana Greene - zwakt impact Googles initiatieven af.

Diane Green reageert tijdens de Code Enterprise conferentie in San Francisco op het nieuws dat haar bedrijfsonderdeel twee toonaangevende experts in machine learning en kunstmatige intelligentie heeft aangenomen, Fei-Fei Li en Jia Li.

De ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie en machine learning gaan heel snel, sneller dan vrijwel iedereen verwachtte. Maar volgens Greene is er nog een lange weg te gaan. "Er is veel dat machine learning niet voor elkaar krijgt terwijl mensen dat juist echt heel erg goed kunnen", zei ze tijdens een interview op het podium. Ze noemde verder geen voorbeelden van de eigenschappen waar ze aan dacht.

Op de vraag een cijfer te noemen op de schaal van 1 tot 10 hoe dicht de industrie was bij het begrip 'singularity', ofwel het punt waarop kunstmatige intelligentie die van mensen overstijgt. Maar dat gaf ze niet. Ze zei wel dat zij dat niet meer mee zou maken in haar leven. Greene is 61.

Banen staan op de tocht

Ze verwacht wel dat de ontwikkelingen in machine learning op afzienbare tijd banen gaat kosten, omdat machine het werk goedkoper en efficiënter kunnen doen. Daarom is het volgens haar van belang dat het onderwijs op deze aanstaande ontwikkelingen inspeelt. "Iedereen moet 'digitally literate' (handig met computers) want daar zit de scheiding. Wanneer je digitally literate bent, zul je werk hebben."

Fei-Fei Li, een van de experts die Greene in haar team opnam, was de directeur van de faculteit Kunstmatige Intelligentie aan Stanford University en de ander Jai Li was tot voor kort diercteur onderzoek bij SnapChat.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.