Loopbaan

Carriere
robotisering

‘AI moet in iedere opleiding’

Gespecialiseerde studie van paar jaar niet altijd nodig.

© Shutterstock
4 oktober 2018

AI is zo belangrijk voor Nederland dat iedere opleiding AI zou moet omarmen. En dat kan zonder al te grote investeringen.

Dat stelt Maurits Houck (56), country manager bij UiPath, dat zich richt op software voor Robotic Process Automation (RPA) en sinds een paar maanden ook gevestigd is in Amsterdam. Hij is afgestudeerd in Kunstmatige Intelligentie in Delft en werkte eerder onder meer bij Xerox Services.

Eerder werd al bekend dat de behoefte aan goed opgeleide AI-experts in Nederland nijpend is en dat de belangstelling voor de studie Kunstmatige Intelligentie gelukkig behoorlijk toeneemt, maar dat de universiteiten in ons land hier niet goed op ingericht lijken. Zo heeft een flink aantal onderwijsinstellingen inmiddels een studentenstop afgekondigd vanwege een groot docententekort en ruimtegebrek. In een artikel in AG Connect lieten verschillende werkgevers weten dit te betreuren en kondigden zij aan bij te willen dragen aan het oplossen van dit probleem.

Houck betreurt het dat de opleidingen niet in staat zijn om de ontwikkeling die er op dit moment plaatsvindt in de industrie te kunnen beantwoorden. “Het zou juist aangemoedigd moeten worden dat er zoveel jonge mensen geïnteresseerd zijn hierin: zij zijn de toekomst!” Hij vindt dan ook dat kunstmatige intelligentie in alle studies, maar zeker opleidingen als Bedrijfskunde en HR, moet worden onderwezen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!