Loopbaan

Carriere
artificial intelligence

AI-master enorm in trek

AI hard op weg populairste ICT-master te worden.

© Pixabay. Pixabay
6 juli 2018

Dit schooljaar schreven 1862 studenten zich in voor een ICT-master. Computer Science is met 328 nieuwe aanmeldingen het populairst, maar wordt op de hielen gezeten door de master Artificial Intelligence.

In 2017 meldden maar liefst 315 studenten zich aan voor de master Artificial Intelligence. In 2016 waren dit er nog 209. Dit jaar volgen daarnaast nog eens 62 studenten een master op het gebied van AI, waarbij de nadruk meer ligt op interactie tussen machine en gebruiker. Bovendien is er ook een bachelor Kunstmatige Intelligentie, waarvoor zich dit studiejaar 512 nieuwe studenten hebben ingeschreven.

Dat blijkt uit cijfers van de Techniekpact Monitor 2018 die onlangs is verschenen. AG Connect dook in de cijfers en ploos de aanmeldingscijfers voor masteropleidingen in de ICT uit. Alleen de traditionele ICT-masters Computer Science zijn met 328 nieuwe studenten nog net iets populairder dan de AI-masters (zie tabel onderaan dit verhaal).

De master AI wordt onder meer aangeboden aan de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit, de Rijksuniversiteit Groningen, de Radboud Universiteit, de TU Eindhoven, de Technische Universiteit Twente en de Universiteit van Maastricht.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!