Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
Kunstmatige intelligentie.

AI in de polder

De discussie die nu wordt gevoerd over AI is niet altijd geworteld in een degelijke kennis van zaken. Een beter begrip van de technologie is noodzakelijk.

© Pixabay
23 augustus 2018

De ontwikkelingen rond AI gaan razendsnel. Nieuwe AI-centra schieten als paddenstoelen uit de grond, zoals het Innovation Center for AI (ICAI) dat onlangs in Amsterdam werd geopend. Regeringen van naburige landen buitelen over elkaar heen met diepte-investeringen in AI-technologie (Frankrijk €1,5 miljard, UK €1,3 miljard etc.), en kranten staan bol van de ethische vragen die dit alles oproept: wie garandeert onze privacy, hoe houden we een democratie overeind in een tijd van 'fake news', en roeit AI haar schepper uiteindelijk uit? Ook zijn er diepgaande effecten op de arbeidsmarkt.

Dit zijn enerverende onderwerpen, maar vaak is de discussie niet geworteld in een degelijke kennis van zaken. In dit stuk willen wij graag een bijdrage leveren aan een beter begrip van de technologie zelf, en de kansen die deze biedt voor het bedrijfsleven en de maatschappij in meer algemene zin.

Laten we eerst wat populaire termen uit elkaar vlechten. Kunstmatige intelligentie (AI) gaat over machines (computers) die een zekere mate van intelligentie vertonen: een auto die zelf een andere auto inhaalt, een aanbeveling voor een film van Netflix, een voorspelling of u uw hypotheek gaat terugbetalen, enzovoort.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!