Innovatie & Strategie

Governance
Angeline van Dijk, directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom

Agentschap Telecom: Samenwerking is van groot belang

Agentschap Telecom wordt National Cyber Certification Authority.

Angeline van Dijk © Agentschap Telecom
22 juni 2021

Om digitale risico’s zo klein mogelijk te houden, is het van groot belang dat de verschillende toezichthouders samenwerken, vindt Agentschap Telecom. “Je kunt het niet meer alleen”, zegt Angeline van Dijk, directeur-hoofdinspecteur van de toezichthouder.

Agentschap Telecom (AT) is de toezichthouder op de telecommunicatie- en IT-netwerken in Nederland. “Dat domein is heel groot. Als je bijvoorbeeld een satelliet de lucht in wil brengen, zijn wij ook van de partij om te zorgen dat er onderhandeld wordt over het spectrum en de ruimte. En we doen antennes, kabels en alle apparatuur die je op de IT-infrastructuur inplugt”, vertelt Van Dijk.

Het domein is dankzij de komst van digitalisering, het internet en bijvoorbeeld het Internet of Things bovendien flink uitgebreid. Dergelijke ontwikkelingen zorgen voor allerlei nieuwe risico’s en kwetsbaarheden, waar het Agentschap mee om probeert te gaan.

Ook het aantal opdrachtgevers van het Agentschap groeit. “Vroeger hadden we alleen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat te maken, maar we zitten nu ook veel bij Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie aan tafel. Het werkveld is zich dus aan het verbreden, zeker met de verdieping rondom cyber. We moeten ons echt door ontwikkelen naar een Autoriteit Digitale Infrastructuur.”

Samenwerken met de sector

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!