Adviseren over milieuvriendelijke IT is een groeimarkt

12 juni 2009

Bedrijven worden groener, en zoeken hulp bij het doorvoeren van programma’s op dat terrein. Dat concludeert Christopher Mines van Forrester in het rapport ‘Market Overview: Green IT Services’. Wereldwijd zullen de bestedingen aan diensten op het gebied van groene IT in 2013 pieken op een bedrag van 4,8 miljard dollar.

Dat betekent een vertienvoudiging van de budgetten vergeleken bij 2008. Europa heeft bij groene IT-diensten het voortouw genomen: daar pieken de bestedingen al in 2012.

Adviseren over het milieuvriendelijker maken van IT zal nooit een echt groot segment worden, stelt Mines. Vergeleken bij totale wereldwijde bestedingen aan IT-diensten van 500 miljard dollar in 2008 is zelfs de 5 miljard dollar voor IT-milieuadvies in 2013 niet echt een groot bedrag. Toch zullen leveranciers zich volgens Mines willen profileren in dit segment, vanwege het strategisch belang en de publicitaire waarde ervan voor hun klanten.


Bestedingen trekken aan
Met IT-diensten die IT milieuvriendelijker maken, valt de komende jaren goed te verdienen. Met name aan hulp bij de implementatie zullen bedrijven de komende jaren veel gaan besteden.Interesse neemt snel toe
In vergelijking met 2007 is de neiging om dienstverleners in te schakelen merkbaar toegenomen.
Niet alle aanbieders even ver
Tussen de verschillende aanbieders zitten soms nog grote verschillen in capaciteiten. De bedrijven die van oudsher een sterke consultancytak hebben, lijken hierbij een voorsprong te hebben.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!