Adobe-gebruikers blijken lakse patchers

31 maart 2009
Gebruikers van Adobes Acrobat blijken geen haast te maken met het aanbrengen van patches. Daardoor lopen ze onnodig veel risico.

Dat constateert Wolfgang Kandek van Qualys. Zijn bedrijf heeft de afgelopen maand gekeken hoe snel gebruikers van Adobes pdf-software patches aanbrengen, en daar is Kandek behoorlijk van geschrokken.

Twee weken na het uitbrengen van patches voor Acrobat Reader en Acrobat 9.1 blijken de patches op nog geen 10 procent van de pc's met deze software te zijn aangebracht. Daarmee patcht men de Acrobat-software nog langzamer dan Internet Explorer. Bij een test in december vorig jaar ontdekte Qualys dat 60 procent van de IE-gebruikers er langer dan twee weken over doet om kritieke patches aan te brengen.

Volgens Kandek onderschatten pc-eigenaren kennelijk de ernst van lekken in toepasingen. Het belangrijkste lek in Adobe Acrobat dat nu gepatcht is, is behoorlijk gevaarlijk. Bovendien blijken hackers al vier maanden bezig, dit lek te exploiteren. Daarnaast heeft Adobe nog vijf lekken in zijn producten gedicht waarvan de details nog niet algemeen bekend waren.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.