‘Acer wil 10 procent van de servermarkt’

2 april 2010

De Acer-groep hanteert verschillende merken, voor diverse producten en regio’s. In december 2009 kondigde de Taiwanese fabrikant aan dat het onder de merknaam Gateway de zakelijke markt zal voorzien van hardware. Bij die gelegenheid lanceerde het ook een eerste serie servers onder de naam Gateway.

Deze week werd het serveraanbod niet alleen uitgebreid met producten rond AMD’s nieuwe Opteron-processor, maar minstens zo interessant was de aankondiging dat Acer eind volgend jaar binnen de servermarkt tot een marktaandeel van 10 procent groeien. Het doel van Acer is welhaast onrealistisch te noemen, al was het maar omdat de fabrikant op dit moment nauwelijks vaste relaties met de grote datacentra in de wereld heeft. “HP en Dell aanvankelijk ook toen we meldden te streven naar leidende positie op de notebook en pc-markt”, roept Antonio Papale in herinnering.

De vicepresident van Gateway Europa geeft aan dat hij “het alternatief wil zijn op de servermarkt. Gateway moet niet alleen een alternatief zijn voor gebruikers, maar zeker ook voor de resellers en andere partners die weten dat wij uitsluitend indirect leveren en niet zoals concurrenten wisselen tussen direct en indirect.” Hij stelt dat de serververkoop eind 2010 al goed moet zijn voor 4 procent van de omzet van Acer.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!