Acer voorziet sterk herstel

13 november 2009

Marc Pauly, die leiding geeft aan de Nederlandse vestiging van Acer, noemt het eerste en derde kwartaal van dit jaar “dramatisch voor de industrie”. Naast alle problemen die speelden tijdens de recessie, noemt hij speciaal de rol van kredietverzekeraars. “Hun zeer aarzelende houding remt de business.” Tijdens het laatste kwartaal van dit jaar echter lijken de kansen gekeerd. “Het is de opmaat voor grootschalig herstel van de pc-markt in 2010,” zegt Pauly zelfbewust.

Dit jaar daalden de verkopen in de zakelijke markt met 30 procent, de consumentenmarkt deed het verhoudingsgewijs beter met een daling van 5 procent. Pauly stelt een stijging in het vooruitzicht in 2010. “Desktop groeit volgend jaar met 5 procent en in 2011 met 4 procent. Notebook en netbook echter stijgen met 24 procent in beide jaren.” Acer verwacht overigens, net als andere fabrikanten, dat er nog een product tussen smartphone en netbook zal komen, met een scherm van ongeveer 6 inch.

Design wordt steeds belangrijker. Sterker nog: kon het design doorgaans langer mee dan de daarin gebouwde hardware, nu geldt ook voor de uiterlijke verschijningsvorm dat die hooguit vier maanden meegaat. Ook nieuw is de veel sterkere positie van Acer in de markt. Zo verwacht het merk volgende jaar HP in te halen als grootste notebookproducent ter wereld.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!